Bilantul financiar al statului italian a fost adoptat cu 308 voturi, sub pragul majoritatii absolute, care este de 316 voturi. 

Pentru ca textul a fost adoptat cu un numar de voturi mai mic decat majoritatea absoluta, acest lucru inseamna ca "Il Cavaliere" nu mai dispune de o majoritate care sa-i permita sa guverneze si ar trebui sa suporte consecintele.

"Guvernul nu mai are majoritate in Camera Deputatilor", a constatat imediat Pierluigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala formatiune de opozitie.

Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului, principalul aliat al lui Silvio Berlusconi caruia i-a asigurat supravietuirea politica in Parlament, i-a cerut marti premierului italian sa demisioneze, titreaza presa din Italia.

"I-am cerut sa faca un pas inapoi", le-a declarat el jurnalistilor in Camera Deputatilor.

Bossi a subliniat ca partidul sau il va sustine la conducerea unui nou Guvern pe Angelino Alfano, protejatul lui Silvio Berlusconi.

Alfano, fost ministru al Justitiei in Guvernul Berlusconi, este secretarul general al partidului Poporul Libertatii (PDL, partidul lui "Il Cavaliere") si pare sa se bucure de un consens relativ larg pentru a prelua conducerea unui Guvern de tranzitie care sa includa si opozitia de centru.