Directorul general Sorin Apostol si directorul de equity market Bogdan Juravle vor sa cumpere cate 47,5% din actiunile KBC Securities Romania, iar intentia acestora a fost aprobata joi de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Surse din piata de capital au declarat ca negocierile sunt la inceput si tranzactia ar putea fi incheiata in urmatoarele 30 de zile.

Prin preluarea pachetului majoritar de la KBC Securities Romania, Apostol si Juravle vor detine si societatea de administrare a investitiilor Swiss Capital Asset Management, controlata de compania de brokeraj. Swiss Capital Asset Management avea la finalul primului semestru active de 12,4 milioane de lei, scrie Mediafax.

Grupul belgian KBC a intrat pe piata de brokeraj din Romania in 2007, prin preluarea firmei Swiss Capital de catre KBC Securities Belgia de la Apostol, care a ramas director general.

Decizia grupului belgian de a renunta la activitatea de brokeraj din Romania se incadreaza in politica de redimensionare a activitatilor din centrul si estul Europei.

KBC Securities Romania a fost anul trecut cel mai activ intermediar de tranzactii cu actiuni de la BVB, cu un rulaj de 1,242 miliarde lei si o cota de piata de 11,04%. In primele sase luni din acest an, compania a intermediat tranzactii de 3,104 miliarde lei si a avut o cota de piata de 28,31%.

Citeste si

Ruleta investitiilor: cinci produse mai valoroase decat aurul

Ultima trasnaie tehnologica in materie de turism. Afla daca esti tentat sa o experimentezi