Nu este nimic neobisnuit pentru traderi sa se intrebe cum de au "mancat" atatia bani dupa o noapte de betie in oras, scrie The Telegraph, citat de Ziarul Financiar.

Steve Perkins a intampinat dificultati mult mai mari in a-si aminiti ce s-a intamplat, comparativ cu colegii sai atunci cand seful sau l-a sunat intr-o dimineata pentru a-l intreba ce a facut cu 520 de milioane de dolari din banii firmei.

Era 30 iunie 2009, ora 7:45 dimineata, cand brokerul cu experienta, angajat in cadrul PVM Oil Futures, a fost contactat de un oficial al companiei si a fost intrebat de ce a cumparat 7 milioane de barili de petrol la miezul noptii.

Brokerul in varsta de 34 de ani a declarat initial ca si-a petrecut noaptea facand tranzactii in contul unui client. In momentul in care el a refuzat sa puna clientul in legatura cu oficialii companiei pentru ca tranzactiile sa poata fi aprobate, povestea a inceput sa devina suspicioasa.

Pana la ora 10 dimineata devenise evident ca Perkins era vinovat de cresterea pretului mondial al petrolului pana la un nivel record pentru ultimele opt luni. Motivul era o betie care i-a provocat acestuia o amnezie temporara.

Preturile au urcat cu mai bine de 1,5 dolari per baril in mai putin de jumatate de ora, la 2 dimineata. Acest gen de crestere este de regula provocata de evenimente geopolitice cu o importanta semnificativa.

Citeste continuarea acestui articol in Ziarul Financiar.