"Nu e o balbaiala deloc la Guvern, pentru ca eu nu am vazut ministru care sa anunte marirea salariilor. Sigur, sursele pot merge, se poate spune orice. Ca sa clarificam lucrurile: aceasta discutie am avut-o si la misiunea trecuta a Fondului si la misiunea aceasta. A fost una din discutiile care s-au purtat la Cotroceni, cu privire la perspectiva de a inapoia bugetarilor salariile. S-au facut analize foarte serioase si nu ne putem agata de acest mic plus pe care il avem. In raport cu ce? In raport cu un mare minus. Unde este plusul? S-au facut venit cu o jumatate de miliard de lei mai mult decat cele prognozate. De asemenea, s-au facut economii la cheltuielile materiale, la cheltuielile de functionare a Guvernului, 1,4 miliarde, in care intra si economii la Fondul de salarii", a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a reamintit ca Romania imprumuta 5,8 miliarde de euro, in conditiile in care economia a fost de circa o jumatate de miliard de euro.

"E aproape inadmisibil ce au facut politicienii. Daca s-a facut o mica economie, in loc sa imprumutam mai putin, repede s-o dam", a adaugat seful statului.

Coalitia a decis, in sedinta de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, luni, pentru Gandul, Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, precizand ca s-a discutat despre un procent de 5%.

Liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a avut o discutie cu premierul Emil Boc, pe care l-a asigurat ca nu a spus ca s-a decis in coalitie majorarea salariilor de la 1 octombrie, a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.