In cadrul sedintei de Guvern de miercuri, Traian Basescu a cerut ministrilor sa nu cada in "plasa" propunerii de încheiere a unei intelegeri de finantare cu China, aratand ca un acord de tip preventiv cu FMI presupune niste conditii si ca Romania dispune de suficiente fonduri pentru investitii.

Si asta dupa ce recent Sebastian Vladescu declara ca Romania ar trebui sa se gandeasca la un acord preventiv cu China, in valoare de 3-4 miliarde de euro si care sa fie axat pe investitii.

Acord de stabilitate

Basescu mai spune ca Romania trebuie sa continue relatia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) printr-un acord precautionary, pentru stabilitate financiara, iar eventuale fonduri sa fie atrase de la Uniunea Europeana, din sumele puse la dispozitia statelor din afara zonei euro.

Marti, Guvernul a trimis FMI o scrisoare in care sustine ca Romania a indeplinit toate conditionalitatile pentru a primi o nouz transa din împrumut, inchizand anul 2010 cu un deficit de 6,6% din PIB, cu 1,27 milioane bugetari si cu stocul de arierate sub limitele agreate.