"Nu. Dupa parerea mea, a fost o iesire de capital destul de puternica din Romania, si nu numai din Romania, si din Polonia, si din Ungaria, si din Cehia. De altfel, daca v-ati uita, si CDS-ul s-a depreciat in ultima saptamana. Si nu numai pentru Romania, ci si pentru toate tarile din regiune. E de vazut. Cred ca lucrurile vor reveni la normal", a afirmat Basescu, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, potrivit Mediafax.

Basescu a avut si un sfat privind predictia evolutiei cursului monedei nationale: "Va rog sa urmariti doua lucruri: cand cursul se depreciaza, iese la televizor Vasilescu. Cand cursul se apreciaza, iese la televizor Isarescu. Deci functie de cine iese la televizor, trebuie sa intelegem ca e bine sau rau".

Presedintele a apreciat ca bancile vor reveni in timp la conditii mai relaxate privind creditarea, insa prioritatea lor acum este recuperarea creditelor neperformante acordate in perioada 2007-2008.

"Eu m-as uita putin la nivelul de credite neperformante al bancilor. Si faptul ca au un volum destul de ridicat de credite neperformante le face foarte prudente. Probabil in timp isi vor da seama ca pana la urma o banca traieste din banii pe care ii imprumuta. Dar acum sunt intr-o cursa teribila sa recupereze banii pe care i-au dat in 2007-2008 cu buletinul, cand le spunea Isarescu: «Atentie la creditarea cu buletinul»". Le spunea si romanilor, si bancherilor", a adaugat Traian Basescu.