"In ceea ce ma priveste, sunt de meserie comandant de nava si n-am ratat niciodata destinatia. Si n-am s-o ratez nici acum, cu Romania", a spus presedintele.

El a insistat ca ceea ce a spus nu este un program politic si a promis ca in perioada urmatoare va incerca sa aiba iesiri publice pentru a explica ceea ce a spus deja.

"Voi incerca sa particip la diverse emisiuni pentru a explica orice lucru pe care ar trebui sa-l facem", a mai spus Basescu.

Basescu a mai spus ca nu are "nimic de schimbat" in comportamentul pe care l-a avut in cele doua mandate, cu exceptia diminuarii acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el mentionand in acest sens interventia televizata in care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

Seful statului a spus ca nimeni nu trebuie sa mizeze pe lasitatea sa in a spune ceea ce este de spus, aratand ca nu are nimic in a schimba in legatura cu comportamentul sau, cu exceptia diminuarii acelor gafe, gen disputa cu Raed Arafat.

"As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ce este de spus. Cu certitudine, voi face observatii publice si legate de ceea ce ar trebui sa facem si in legatura cu ce nu se face. Deci, nu am nimic in a schimba in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, excepand, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrarile pe post in disputa cu Raed Arafat", a afirmat Basescu.