"In urma unei investigatii legate de activitati ilegale in domeniul fiscalitatii, HMRC a arestat mai multe persoane, dintre care o parte lucreaza la banci din Marea Britanie", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Investigatia se refera la fapte in folosul propriu al acestor persoane, neavand legatura cu activitatea bancilor, a precizat HMRC.

Arestarile au avut loc intr-o perioada in care cele mai mari banci britanice sunt criticate pentru plata unor salarii si bonusuri mari, in timp ce restul tarii este afectata de problemele economice, precum si pentru faptul ca nu acorda credite suficiente companiilor.

HMRC nu a mentionat cine sunt persoanele retinute si nici la ce banci sunt angajate. Publicatia Sunday Telegraph a relatat ca patru actuali angajati precum si un fost bancher al RBS se numara intre cei arestati.

Purtatorul de cuvant al RBS a refuzat sa comenteze. Directorul general al RBS, banca detinuta in proportie de 83% de statul britanic, a renuntat in ianuarie la un pachet salarial de 1 milion de lire sterline, din cauza nemultumirii publice.

Citeste si:

Bancile din SUA ii platesc pe titularii de credite ipotecare cu probleme sa accepte vanzarea rapida

Povestea celei mai scumpe monede din lume. Valoreaza 7,6 milioane de dolari si va fi expusa in Londra