Spre exemplu, mexicanul Carlos Slim este si in 2011 cel mai bogat om din lume cu o avere estimata de cei de la Forbes de 74 de miliarde de dolari. Si daca pasiunea sa este arta, iar recent si-a deschis chiar propriul sau muzeu in Mexico City, acesta are o avere mai mare decat Produsul Intern Brut (PIB) al unor tari precum Costa Rica (51,3 miliarde de dolari in 2010) sau Bolivia (47,9 miliarde de dolari) potrivit CIA World Factbook.

Citeste si Unii dau zeci de milioane pe o casa, altii traiesc cu 20 de dolari pe zi. Cei mai cheltuitori si cei mai zgarciti bogati

Cum a reusit mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, sa-si mai puna in cont 20 de miliarde de dolari?

Pe locul 2 se situeaza americanul Bill Gates, cu 56 de miliarde de dolari, care a pierdut de cativa ani titlul de cel mai bogat om din lume. Totusi averea sa nu este deloc de neglijat, comparabila cu Uruguay - 48,4 miliarde de dolari.

Warren Buffett ocupa "doar" locul trei in clasamentul miliardarilor lumii cu cele 50 miliarde de dolari. Omul de afaceri care controleaza fondul Berkshire Hathaway a strans inca trei miliarde de dolari doar in 2010. Cu o asa avere el ar putea usor sa o compare cu PIB-ul realizat de El Salvador - 43 de miliarde de dolari.