Alte cateva milioane de euro valoreaza terenurile si spa tiile comerciale si industriale recuperate de banci de la clientii care nu si-au mai pla tit ratele la credit si pe care incearca sa le valorifice in prezent.

Valoarea de piata a caselor si apar tamentelor scoase la licitatie de banci este insa sensibil mai mare, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor pretul de pornire este redus cu 25% fata de va loarea stabilita initial, semn ca bunul respectiv se afla cel putin la a doua licitatie.

Executorii bancari spun ca numarul potentialilor cumpa ra tori a crescut in ultima pe rioada, dupa ce anunturile cu bunuri recuperate au devenit mai vizibile prin publicarea pe site-urile bancilor, dar ca majoritatea proprietatilor executate silit se vand in continuare abia dupa mai multe licitatii.

"Perioada in care este vandut un bun aflat in executare silita variaza destul de mult de la caz la caz, dar in medie se gaseste un cumparator dupa trei-cinci licitatii organi zate. In ultima vreme am observat insa o crestere a numarului de persoane interesate de astfel de bunuri, mai ales acolo unde anunturile au fost publicate pe site-urile bancilor sau in publicatii regionale", spune un executor bancar din cadrul Piraeus Bank.

Mai multe despre casele executate silit scoase la vanzare de banci in urmatoarele luni, in Ziarul Financiar.