Wachovia este acuzata ca sistemul deficitar de control al bancii a permis caselor de schimb mexicane sa spele bani proveniti din traficul de droguri, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de Wall Street Journal (WSJ).

Banca ar putea ajunge la un acord cu autoritatile in urmatoarele saptamâni pentru a evita o actiune in instanta, dar nu se stie daca intelegerea va cuprinde si o clauza financiara, au afirmat sursele citate.

Procuratura din Miami a condus investigatia, derulata pe parcusul ultimilor trei ani, cu privire la rolul avut potrivit autoritatilor de o banca corespundenta din grupul Wachovia in procesarea transferurilor ilegale de bani pentru bonusuri de schimb valutar.

Casele de schimb mexicane, cunoscute si sub denumirea de "casas de cambio", sunt insirate de-a lungul granitei dintre SUA si Mexic si faciliteaza transferul de bani de la imigrantii din America de Nord spre rudele ramase in America Latina.

Autoritatile federale din SUA au determinat insa ca afacerile derulate de aceste firme permit si traficantilor de droguri sa mute sume mari de bani.

Conducerea Wachovia a cooperat cu anchetatorii, dar banca nu a admis acuzatiile.

Citeste mai multe stiri din domeniul bancar pe www.mediafax.ro!