"In mod echitabil, sarcina salvarii din impasul economic ar trebui sa fie transferata in mod direct si bancilor. De aceea, introducerea taxei pentru tranzactiile financiare, ca modalitate de stopare a comportamentelor riscante ale bancilor, ar trebui sa devina o prioritate, nu numai a oficialilor europeni, a sindicatelor reprezentate de Organizatia Mondiala a Muncii, ci si a Guvernului Romaniei", potrivit "Cartel Alfa".

Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR, a declarat pentru incont.ro ca, in opinia sa de simplu cetatean, "atunci cand iei in calcul impozitarea suplimentara trebuie sa te gandesti si la ce se va intampla, la efectele unei astfel de hotarari. De pilda, avem exemplul impozitarii averilor mari in Franta, unde introducerea taxarii suplimentare a atras dupa sine disparitia peste noapte a acestor averi, astfel ca decizia a ramas fara niciun ecou din punctul de vedere al castigului".

Analistul financiar Bogdan Baltazar, fostul sef al BRD, spune la randul sau ca taxa pe tranzactiile financiare este "o idee stupida".