Si nu a fost orice fel de sarbatoare, ci un spectacol de cabaret cu multe domnisoare imbracate cat se poate de sumar, dansand french cancan.

Institutia finantata de statul roman le-a servit invitatilor whiskey, apa, vin si sampanie dintre cele mai scumpe de pe piata.

Colegii lui Saramet din conducere nu vedeau nimic in neregula cu risipa de bani la vremea respectiva.

Tot atunci, Aurel Saramet a fost intrebat cum de si-a dublat salariul in mai putin de 12 luni, cand in Romania lefurile bugetarilor fusesera reduse cu 25%.

Intre timp salariul lui Aurel Saramet a mai crescut odata. De la 500.000 la peste 800.000 de lei pe an.

Claudiu Cercel este al doilea greu invinuit de DIICOT. Este Vicepresedinte BRD, a doua banca din Romania. Aceste posturi nu pot fi ocupate decat cu avizul Bancii Nationale, deoarece presupun o responsabilitate imensa. BNR trebuie sa decida acum daca ii va retrage sau nu acest statut.

"Noi plecam intotdeauna de la prezumtia de nevinovatie, deocamdata avem un comunicat scurt al DIICOT in care se vorbeste despre o presupusa activitatea infractionala care a dus la un presupus prejudiciu. Daca DIICOT, daca instanta, daca solutia va fi definitiva vedeti cati de daca sunt. Daca scoatem un singur daca, tot firul logic se darama. Este anormal sa dam verdicte inainte sa se pronunte instanta", a declarat Mugur Stet, purtator de cuvant BNR

Cercel a avut pana acum o reputatie excelenta pe piata locala. Lucreaza in BRD din 93. A pornit de jos si a trecut prin toate departamentele pana sa ajunga in conducerea institutiei.

"Claudiu Cercel este foarte cunoscut in sistemul bancar, mai mult pe partea de trezorerie, respectiv pe operatiunile valutare, monetare, si pe piata titlurilor de stat. El lucreaza de peste 15 ani la aceeasi banca", a declarat Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar

In poveste sunt implicati si trei angajati ai Ministerului Economiei. Toti trei au fost dati afara joi. Unul dintre ei fusese numit recent in functia de director adjunct. Este casatorit si a luat anul acesta doua credite de la BRD.
 

Aurel Saramet. Declaratia de avere din iunie 2012

Aurel Saramet are un teren intravilan de peste 200 de metri patrati in Bucuresti, achizitionat in 2003, 25 hectare de teren agricol in judetul Constanta, achizitionate in 2004 si 14 hectare de teren extavilan, din alta categorie decat cel agricol, forestier sau luciu de apa, zona in care se afla acestea fiind stearsa din formular, transmite Mediafax.

Aurel Saramet mai are o casa in Bucuresti (272 mp) si una la Snagov (372 mp), ambele dobandite in 2002.

Mai are trecute o casa de 164 mp in Bucuresti, cumparata in 1995, si o casa de vacanta de 77 mp in judetul Prahova, la ambele figurand ca titular Vladimir Saramet. 

Aurel Saramet mai are doua autoturisme Mercedes si un Ford Fiesta, bijuterii de 9.500 de euro, achizitionate incepand din anul 2000, o colectie numismatica de 19.500 de euro si tablouri de 68.000 de euro. 

De asemenea, Saramet are si depozite in lei la ATE Bank si la Alpha Bank, deschise in 2000, totalizand 2.270.600 de lei. El i-a imprumutat cu 59.000 de euro pe Liviu Saramet si cu cate 100.000 de lei pe Luiza Sucalus si pe Carolina Ganea.

Detine actiuni la Oncomed Clinic SA si Socet SA. Are actiuni in valoare de 40.706 lei la Fondul Proprietatea si de 5.546 de lei la Prospectiuni SA. 

In declaratia de avere are trecuta si o datorie de 105.000 de euro catre SC Beton Construct, scadenta in 2014. 

In 2011, Aurel Saramet a obtinut din salariu un venit total de 822.318 lei si peste 80.000 de lei din inchirierea unui imobil in strada Dionisie Fotino.

Din colaborari cu FNGCIMM filialia Sfantu Gheorghe (membru CA), cu Fondul Roman de Contragarantare (membru in Consiliul de supraveghere), cu Small Finance SA (membru CA) si cu Socet SA (membru in Consiliul de supraveghere), Aurel Saramet a obtinut 49.004 lei, 90.000 de lei, 173.054 de lei si 4.224 de lei. 

DIICOT audiaza joi o suta de persoane, intre care angajati ministeriali, intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.