Un cersetor de patru ani din Romania poate castiga intr-un an in Londra 100.000 de lire sterline, scrie, la sectiunea comentarii a publicatiei financiare britanice, Mark Deans, director pentru clienti corporate la compania de servicii de schimb valutar Moneycorp, citand date dintr-un documentar prezentat in emisiunea Panorama de la BBC.

"BBC a dat intamplator peste o modalitate de a relansa economia (britanica - n.r.). Din populatia de 22 de milioane a Romaniei, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Daca ar lua cu totii o pauza de un an la Londra ar putea castiga impreuna 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxati cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel ca le-ar ramane copiilor suficienti bani pentru a-si cumpara o locuinta inainte de a merge la scoala, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosita de Banca Angliei pentru a cumpara de doua ori mai multe obligatiuni decat intentioneaza acum, dubland astfel efectul benefic asupra economiei", afirma Deans.

"Salariu" de copil cersetor: 17.000 de euro/luna. Unde castiga minorii romi acesti bani VIDEO

Deans propune ca o astfel de masura de a obtine fonduri sa fie analizata de statele europene care sustin financiar Grecia.

"Schema ar putea merita putina atentie peste Canalul Manecii. Ar oferi o alternativa facila la actuala situatie in care banii sunt luati de la contribuabilii germani care opun rezistenta si aruncati asupra unor contribuabili greci nerecunoscatori. Ar ridica si o parte din presiunea de pe liderii francezi si germani, care sunt pe punctual de a-si incalca promisiunea de a livra la sfarsitul acestei saptamani o solutie la criza datoriilor", comenteaza Deans.

BBC a difuzat recent un documentar,"Viata secreta a copiilor cersetori din Marea Britanie", in care prezinta cazurile unor copii romi de origine romana urmariti timp de mai multe luni pe strazile din Londra de reporterii emisiunii Panorama.

Citeste si:

In Germania a revenit marca. Primul produs care "se vinde" in vechea moneda nemteasca

Se sting becurile la Buckingham. Regina Elisabeta a II-a a cerut reducerea consumului de energie in palat