In acest dosar sunt implicate peste 200 de persoane, iar prima decizie in acest caz a fost luata la data de 15 noiembrie, cand Tribunalul Bucuresti a decis respingea cererilor de emitere a ordonantei presedintiale si de obligare a BCR la plata cheltuielilor de judecata, ca fiind neintemeiate.

"Banca nu a dorit sa se ajunga la astfel de actiuni in instanta. Este regretabil ca au fost create artificial asteptari nerealiste care pentru clienti inseamna timp si bani pierduti", au declarat reprezentantii BCR, citati de Mediafax.

Ei afirma ca acei clienti care au dificultati de rambursare trebuie sa vina sa discute cu banca si sa caute o solutie potrivita, acceptabila de ambele parti, in functie de mai multi factori, printre care situatia actuala a venitului, valoarea garantiilor si istoricul de plata al fiecarei persoane.

Avocatul Gheorghe Piperea nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia Curtii de Apel Bucuresti, iar avocatul Petre Piperea nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Casa de avocatura reprezinta in jur de 2.600 - 3.000 de clienti ai BCR si Volksbank in mai multe procese colective declansate impotriva celor doua banci, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contracte si, uneori, pentru restituirea prejudiciilor realizate in temeiul clauzei abuzive.

Un alt grup de clienti nemultumiti pierd procesul cu banca!

Unii clienti nemultumiti ai BCR si Volksbank au depus cereri de ordonanta presedintiala pentru suspendarea platii ratelor la imprumuturi pana la momentul solutionarii litigiului, dar acestea au fost respinse in primele decizii ale judecatorilor. Mai mult, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti a decis ca un grup format din 88 de clienti ai BCR trebuie sa suporte, in solidar, plata cheltuielilor de judecata cerute de banca, in suma de 100.000 de lei.

BCR: Cautam solutii pentru clientii nemultumiti si nu vom da sansa avocatilor sa castige! Cat de mult castiga avocatii?

88 de clienti care au pierdut un proces cu BCR, ingroziti ca oricare ar putea fi obligat sa achite cheltuieli de judecata de 100.000 de lei