In schimbul unui singur euro pe luna, se asigura plata unor convorbiri de pana la 80 de euro in situatie de somaj. Iar daca unii se gandesc sa abuzeze de aceasta facilitate, companiile si-au luat toate masurile de protectie. Clientul trebuie sa aiba asigurarea de cel putin trei luni, iar in cazul in care este concediat...

"Trebuie contactata compania de asigurari si completate documente justificative pentru situatie", spune Sorin Blideran, manager de produs Orange.

Si de abonamentele la cablu TV si internet se poate ocupa o zana buna pe perioada somajului. De data asta, e chiar gratis.

"Acopera valoarea tuturor abonamentelor active in situatia nedorita in care clientul isi pierde locul de munca", a declarat Radu Tudorache, director managementul produselor de voce Romtelecom.

Companiile de leasing au inceput sa se gandeasca si la cazurile in care posesorul masinii este concediat. La cumpararea unei masini de 10.000 de euro, un client plateste in jur de 10 euro pe luna pentru o astfel de asigurare.

Cu toate astea, ramasi fara loc de munca, multi romani prefera sa renunte la masina.

"Cel putin sase luni sunt acoperiti de aceasta asigurare si nu este nevoie sa faca un gest extrem", explica Silvana Zeana, responsabil marketing RCI Leasing, Grup Renault.

Zi de zi, noi clienti incheie astfel de polite de asigurare impotriva somajului.

"Undeva la 5.000 intra in fiecare luna in asigurare, noi asigurati. Sunt cam 500 de persoane care sunt despagubite lunar", povesteste Theodor Alexandrescu, director general compania de asigurari Alico.

Multi romani insa nu stiu ca au aceasta posibilitate, in timp ce somajul e in floare.

La sfarsitul anului trecut, in Romania erau peste 730.000 de someri, iar pana la sfarsitul anului acesta, analistii estimeaza ca numarul va creste la un milion.