Asta vor cel putin sapte senatori PD-L care au depus o initiative legislative la Senat.

De asemenea, firmele care intervin in stabilirea preturilor la energia electrica si la gaze naturale vor primi amenzi maxime de cinci ori mai usturatoare, respective intre 20.000 si 500.000 de lei.

Aceleasi amenzi le vor primi si firmele care, dupa ce iti taie lumina sau gazul din diferite motive, te reconecteaza cu intarziere.

In opinia celor sapte senatori PDL, legislatia actuala nu prevede sanctiuni suficient de mari, prin raportare la veniturile cetatenilor si la cifra de afaceri a companiilor.

Totodata, cresterea valorii amenzilor va responsabiliza persoanele fizice si companiile, intrucat "unii contravenienti manifesta o atitudine de sfidare".

"Pentru acoperirea acestor deficienţe si cu intentia de a oferi posibilitatea institutiilor de control abilitate sa aplice sanctiuni de un real efect, propunem majorarea de cinci ori a limitelor maxime ale amenzilor aplicate in cazul savarsirii contraventiilor prevazute de Legea energiei electrice si de Legea gazelor", se arata in expunerea de motive a proiectului.