Plangerea este sustinuta de 7.400 de investitori, intre care organizatii de caritate si biserici, iar numarul acestora ar putea creste, a declarat Mike Neill, care coordoneaza actiunea juridica, transmite Reuters. 

O sursa apropiata situatiei a declarat ca firma de avocatura Bird&Bird va trimite luni o scrisoare bancii, in numele actionarilor care au participat la o emisiune de titluri in 2008. Reclamantii sustin ca informatiile din prospectul de emisiune au fost inselatoare. Un reprezentant al RBS a negat insa ca banca ar fi primit vreo scrisoare sau o citatie. 

Procesul se refera la o emisiune de drepturi efectuata de RBS in 2008, la pretul de 200 de pence pe actiune. In cadrul operatiunii au fost oferite 11 actiuni pentru 18 detinute, iar oferta de circa 12 miliarde de lire sterline a avut loc in iunie 2008. 

Ulterior, criza financiara s-a agravat, iar RBS a lansat in octombrie o noua majorare de capital, de 20 de miliarde de lire sterline, oferind actiuni la pretul de 65,5 pence pe unitate, operatiunea fiind sustinuta de guvernul britanic, care a devenit actionar majoritar. 

Actiunile RBS sunt tranzactionate in prezent la pretul de circa 26 de pence pe unitate, iar guvernul de la Londra detine circa 80% dintre acestea.