HSBC ar fi angajat, de asemenea mai multi avocati italieni pentru a analiza implicatiile detinerii unui pachet mai mare de 5% din actiunile UniCredit, potrivit editiei saptamanale a La Repubblica, care nu citeaza sursa informatiilor. Participatiile actionarilor in cadrul grupului UniCredit sunt limitate la 5%.

Este posibil ca si Banco Santander si Societe Generale sa fi analizat achizitia unor activitati ale UniCredit, noteaza La Repubblica.

UniCredit este prezent pe 22 de piete bancare.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, numit pe 30 septembrie dupa demisia predecesorului sau, Alessandro Profumo, in urma unui conflict cu actionarii, a declarat in octombrie ca ar vrea retragerea bancii din tarile baltice si concentrarea operatiunilor in Rusia, Polonia, Turcia si Cehia, unde UniCredit este lider de piata.

Ghizzoni, care a condus anterior operatiunile UniCredit in Europa Centrala si de Est, a declarat ca banca ar trebui sa se concentreze pe pietele unde este lider.

Potrivit unei analize Reuters din octombrie, grupul ar putea putea obtine pana la patru miliarde de euro din vanzarea unor active nestrategice din Europa de Est, precum cele din Kazahstan si Ucraina, in conditiile in care noul director general Ghizzoni vrea sa creasca profiturile.

Grupul UniCredit este prezent si in Romania, unde ofera o gama larga de servicii bancare si financiare.