In turneul lor de doi ani, membrii formatiei U2 au cantat pentru un total de 7,26 milioane de persoane si au doborat recordul de incasari stabilit anterior de formatia Rolling Stones care generase venituri de 558 de milioane de dolari in cadrul unui turneu.

Seria de concerte "360 Tour" a debutat la Barcelona pe 30 iunie 2009, succesul sau fiind datorat conceputului de productii 360 de grade, care poate majora cu pana la 25% capacitatea stadioanelor.

Totusi, vestile despre succesul formatiei nu vor fi bine primite de cei care au adus in atentia publicului problemele U2 privind achitarea taxelor si impozitelor. La inceputul acestei luni, chitaristul U2 The Edge, a negat vehement acuzatiile potrivit carora formatia sau membrii ei ar face evaziune fiscala. Multe dintre aceste acuzatii au fost lansate din faptul ca multe dintre afacerile formatiei sunt operate in Olanda.

Trupa irlandeza U2 ocupa prima pozitie si in topul Forbes al artistilor cu cele mai mari incasari din ultimele 12 luni. Grupul U2, care s-a situat in fruntea acestui top si in 2010, a obtinut 195 de milioane de dolari in ultimele 12 luni, gratie succesului deosebit de care se bucura seria de concerte "360 Tour". Turneul trupei irlandeze promoveaza cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009.

Trupa U2, formata din Bono (voce si chitara), The Edge (chitara, clape si voce), Adam Clayton (chitara bas) si Larry Mullen Jr. (tobe si percutie), a fost fondata in 1976, cand membrii acesteia erau inca adolescenti fara cunostinte aprofundate de muzica. Insa, pana la mijlocul anilor '80, trupa a capatat notorietate la nivel international, remarcata fiind pentru sound-ul sau intens si profund, pentru vocea plina de pasiune a lui Bono si interpretarea la chitara a lui The Edge.

Succesul de care s-au bucurat ca trupa live a fost chiar mai mare decat cel obtinut de pe urma albumelor vandute, pana ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formatiei de la "eroi la superstaruri", dupa cum a apreciat revista Rolling Stone.