Acest demers vine ca răspuns la nevoia crescută de protecţie a populaţiei împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-COV-2.

La începutul pandemiei, Zentiva România a produs dezinfectanţi pentru mâini, producţia fiind la acel moment destinată exclusiv protecţiei propriilor angajaţi şi profesioniştilor din linia 1 din domeniul sanitar. Peste 7.000 de medici din spitale, medici de familie, personal medical şi farmacişti au beneficiat de dezinfectanţi în urma donaţiilor Zentiva.

Noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant) şi este destinat dezinfecţiei igienice a mâinilor, cu efect bactericid. Produsul este disponibil în farmacii sub formă de soluţie în concentraţie de 75% alcool, în recipiente de 100 ml.

"Ne adaptăm permanent şi rapid la evoluţia pandemiei şi la contextul mai larg pe care îl determină în sănătate. Am modificat fluxurile de producţie pentru a asigura necesarul de medicamente prescrise, atât în infecţiile cu noul coronavirus, cât şi în tratamentul afecţiunilor cronice. Biocidele-dezinfectanţi pentru populaţie pe care le fabricăm acum se înscriu în politica de adaptare asumată de companie în această perioadă, pentru a asigura disponibilitatea şi accesibilitatea produselor necesare pacienţilor din România", a declarat Simona Cocoş, director general Zentiva România şi Republica Moldova.

Zentiva este liderul în volume vândute al pieţei totale de medicamente din România, cu o cotă de piaţă de 11,6% în 2020 YTD Octombrie (conform IQVIA Octombrie 2020 sell-in).

Zentiva este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti, Praga şi Ankleshwar.

În prezent, grupul Zentiva deţine două fabrici la Bucureşti.