Potrivit sursei citate, această energie, numită energie verde, este obţinută din surse regenerabile, cum sunt cea eoliană, hidro şi solară.

Odată cu achiziţia de către grupul Zentiva în România a companiei Labormed Alvogen, fabrica Labormed s-a aliniat politicii de sustenabilitate a grupului cu privire la protejarea mediului înconjurător. Astfel, începând cu luna iulie 2020, ambele fabrici de la Bucureşti folosesc energie 100% verde.

"Ideea de energie verde a pornit de la echipa din departamentul Energetic şi Facilităţi Tehnice din Bucureşti, în continuarea angajamentului luat de Zentiva cu privire la reducerea emisiilor de carbon în vederea diminuării impactului asupra mediului. Iniţiativa Green Energy, de a consuma doar energie produsă din surse regenerabile, s-a bucurat de apreciere şi susţinere imediată din partea CEO-ului nostru, Nick Haggar, care a decis implementarea ei la nivel de companie şi transformarea ei în unul din obiectivele strategice ale Grupului Zentiva", a declarat Margareta Tănase, Director Operaţiuni Industriale Zentiva România.

Zentiva România a implementat din 2015 şi până astăzi peste 75 de proiecte de eficienţă energetică care au condus la o scădere a consumului specific de energie pe unitate de produs cu aproximativ 40% faţă de 2014. Proiectul Green Energy este următorul nivel la acest capitol, atât din punct de vedere al impactului zero asupra mediului, precum şi în ce priveşte durata de aproximativ două luni pe care a necesitat-o implementarea sa, timp în care a fost pusă în practică procedura de obţinere, de la furnizorul de energie, a garanţiilor de origine prin care se certifică faptul că Zentiva România consumă doar energie produsă din surse regenerabile.

Printre alte proiecte implementate de Zentiva în zona de eficienţă energetică se numără iluminarea 100% de tip LED în fabrică şi birouri, iluminatul de acest fel nefiind poluant şi consumând de 7-8 mai puţin decât un bec cu incandescenţă, folosirea convertizoarelor de frecvenţă care variază turaţia motoarelor în funcţie de sarcină, în vederea reducerii consumului de energie, a sistemelor de recuperare a căldurii pentru sistemele HVAC şi optimizarea consumului de aer comprimat. Aceste proiecte au fost dezvoltate şi implementate 100% cu resurse interne, de către angajaţii din Divizia Industrială.

"Compania va continua să aloce resurse importante, atât umane cât şi financiare, pentru proiectele de eficienţă energetică, pentru a diminua la maxim impactul asupra mediului şi pentru a creşte randamentul energetic", se menţionează în comunicat.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti, Praga şi Ankleswar.