"Chiar daca a existat un raspuns pozitiv din partea comunitatii investitorilor institutionali privind afacerile, perspectivele si oportiunitatile de crestere ale companiei, Wizz Air a decis sa nu continue in aceasta etapa cu oferta pulblica initiala, din cauza volatilitatii pe piata a sectorului aerian", se arata in comunicatul companiei. 

Perspectivele Wizz Air nu sunt afectate de decizia de a nu derula oferta publica. 

Wizz Air intentiona sa foloseasca fondurile obtinute de pe urma listarii pentru imbunatatirea situatiei financiare, inclusiv pentru a dispune de o flexibilitate mai ridicata la finantarea planurilor de dezvoltare a afacerilor. 

Compania, cu o flota de 46 de avioane Airbus, a inregistrat venituri in crestere cu 19% in anul fiscal incheiat in martie, la 1 miliard de euro, si o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro. 

Operatorul aerian este activ in 35 de tari si detine 17 baze in noua tari din Europa Centrala si de Est. Compania asigura zboruri catre 96 de destinatii. 

In anul fiscal 2014, incheiat in martie, Wizz Air a transportat 13,9 milioane de pasageri. 

Oferta urma sa fie compusa din vanzarea de actiuni noi de catre companie pentru atragerea unor incasari brute de circa 200 de milioane de euro, precum si din vanzarea de actiuni obisnuite de catre investitorii actuali, printre care si fonduri administrate de principalul investitor al Wizz Air, Indigo Partners, inregistrat in SUA. 

"Estimam sa ajungem ca 50% din actiuni sa fie in free-float (proportia de capital disponibil la tranzactionare - n.r.)", a declarat la momentul respectiv CEO-ul Wizz Air, Jozsef Varadi, intr-o videoconferinta, intrebat ce procent din actiunile operatorului aerian vor intra in posesia altor investitori.  Wizz Air anticipa, in mai, incheierea procesului de listare pe parcursul lunii iunie.