La momentul actual, VTEX este evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

Potrivit sursei citate, în ultimele zece luni, compania a primit o infuzie de capital de 365 de milioane de dolari de la principalii investitori ai pieţei de tehnologie - Tiger Global, Lone Pine Capital, Constellation, Endeavour Catalyst şi SoftBank.

"Pe măsură ce pandemia globală schimbă radical modul în care produsele sunt cumpărate şi vândute, un număr record de branduri mari, globale, prezente în Fortune 1000 apelează la serviciile VTEX, pe care IDC a numit-o recent platforma de comerţ electronic cu cea mai rapidă creştere din lume. Platforma de comerţ colaborativ VETX a înregistrat o creştere de 98% în timpul pandemiei şi susţine acum peste 3.000 de magazine online pentru branduri globale precum AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola şi Nestle", susţin reprezentanţii companiei de tehnologie.

Fondurile obţinute în ultima rundă de investiţii vor fi utilizate pentru a face achiziţii, angajări suplimentare, pentru a-şi inova platforma şi a accelera creşterea pe pieţele din SUA, Europa şi din regiunea Asia-Pacific.

Noua rundă de finanţare vine în contextul unui an de creştere semnificativă pentru VTEX, care a devenit profitabil în ultimul deceniu şi care estimează pentru 2020 o creştere de 114% faţă de 2019 şi un record de 8 miliarde de dolari în volum brut de mărfuri (GMV).

În ultimul an, compania a primit o rundă de finanţare Seria C de 140 de milioane de dolari, condusă de Softbank, a adăugat peste 1.000 de clienţi noi pe platforma VTEX şi mai mult de 100 de dezvoltatori pentru continuarea extinderii zonei de R&D (Cercetare & Dezvoltare) şi capabilităţile de produs.

VTEX este prima şi singura soluţie complet integrată de comerţ, marketplace şi Order Management System (OMS), din lume, care unifică experienţele utilizatorilor pe toate canalele, într-o singură soluţie completă, destinată companiilor medii şi mari.

Mărci foarte importante, inclusiv Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker, Samsung, Carrefour şi Nestle şi încă peste 3.000 de clienţi activi în 50 de ţări au încredere că VTEX va accelera şi va asigura transformarea comerţului lor.