Daca o femeie din Cluj face exercitii cu bebelusi in piscina de la subsolul casei, un barbat de langa Campia Turzii are in gospodarie o minifabrica de ulei presat la rece.

Greu de crezut ca intr-o locuinta poate exista atata veselie, insa acasa la Anna Maria se intampla asta in fiecare zi. La ea vin copilasi incepand de la patru luni pana la cativa anisori, ca sa faca "baby swim": un sport acvatic conceput special pentru ei, care le dezvolta musculatura si oasele.

"Mi-a venit ideea ca daca am o piscina  pot sa ma apuc de inotul bebelusilor. Am avut mare noroc ca am terminat kinetoterapia si am terminat un curs in Ungaria pentru inotul bebelusilor. Cam 50.000 de euro am investit in piscina si, anual, inca foarte multi bani. Speram ca in 5 ani sa putem recupera banii", a declarat Anna Maria Venzel, kinetoterapeut.

Parintii care isi aduc copiii la ea sunt foarte multumiti, mai ales ca dupa fiecare ora piticii adorm instantaneu.

In comuna Luna, langa Campia Turzii, gasim o alta afacere ... la domiciliu. Proprietar este domnul Mihai Tulai. Ajuns la pensie, s-a gandit sa foloseasca presa pe care o avea de cativa ani si produce ulei presat la rece. Ajunge chiar la 15.000 de litri pe an si deja are clienti fideli.

"Avantajele sunt ca aici ma culc, ma scol si vin la presa. Nu mai fac naveta, nu mai fac nimic. Nu cheltuiesc pe transport, pe nimic", a povestit si Mihail Tulai.

Cu un astfel de serviciu, spun acesti oameni, parca ti-e mai mare dragul sa mergi la munca. Unde mai pui ca reduci semnificativ cheltuielile si esti propriul tau sef.