Petrom noteaza intr-un comunicat ca profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, la 1,32 miliarde lei, si ca EBIT CCA fara elementele speciale, de 1,57 miliarde lei, a scazut cu 4%, influenţat de campaniile seismice intensive din Marea Neagra.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunataţeasca, la 4% la finele perioadei de raportare, iar producţia zilnica a fost stabila, cu activitaţi de explorare intensificate, atat offshore, cat si onshore.

Vanzarile de gaze au fost mai scazute faţa de primul trimestru din 2012, din cauza vremii mai calduroase. In schimb, activitatea de energie a avut o contribuţie pozitiva in rezultatele Petrom.

"In primul trimestru din 2013 am continuat sa avem o performanţa financiara si operaţionala buna, ce reflecta un nivel in continuare ridicat al preţului ţiţeiului si un mediu macroeconomic local relativ stabil. In E&P, am reusit sa menţinem producţia de hidrocarburi stabila si am intensificat activitaţile de explorare. Offshore, suntem aproape de finalizarea celui mai mare program seismic din Marea Neagra. Onshore, am semnat un parteneriat cu Repsol pentru a explora impreuna zone de mare adancime din Romania. Performanţa G&E reflecta contribuţia crescuta a unitaţilor producatoare de electricitate, dar si mediul de piaţa mai dificil, caracterizat prin cerere de piaţa modesta si preţuri scazute la electricitate. In R&M, marjele de rafinare s-au imbunataţit si observam semne de revenire in activitatea de retail din Romania", a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a amintit ca la 22 aprilie acţionarii Petrom au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 1,58 miliarde lei (360 milioane euro) din profitul de anul trecut si ca Petrom va continua programul de investiţii anuale in valoare de peste un miliard de euro.

Cifrele reprezinta rezultatele consolidate ale grupului Petrom, intocmite in conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiara. Compania este deţinuta de grupul austriac OMV, iar titlurile Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucuresti.