Bugetul alocat pentru Programul Kogalniceanu a crescut de la 24 milioane lei in 2011 la 70 milioane lei in 2012, se arata intr-un comunicat al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri, citat de Mediafax

Reprezentantii AIPPIMM apreciaza ca prin bugetul alocal pentru acest an pentru programul Kogalniceanu, prin care IMM-urile pot beneficia de credite subventionate, ar putea fi sustinute circa 12.000 de firme. 

Prin programul Mihail Kogalniceanu statul garanteaza in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii si subventioneaza cu pana la 70% dobanda calculata pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an. Garantia statului nu trece insa de 100.000 lei. 

Suma acordata reprezinta 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitata la 30% din cifra de afaceri daca firma are si alte facilitati de credit, perioada de rambursare fiind stabilita la maximum un an. 

Alt program derulat de AIPPIMM este cel pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, operational din 15 februarie, cu un buget de 21 milioane lei.