Compania Inditex, controlata de unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii, Amancio Ortega, a raportat o crestere a veniturilor nete de 1,6%, comparativ cu anul precedent, atingand aproape 400 milioane de eruo. Cu toate acestea, rezultatele retailerului sunt cele mai slabe din ultimii patru ani. De vina, spun reprezentantii Inditex, ar fi vremea urata, frigul si ploile din Europa tinandu-i pe cumparatori la distanta.

Inditex este cunoscuta pentru producerea unor colectii inspirate de pe podiumurile de defilare, pe care le aduce apoi in magazine la preturi accesibile. Insa concurentii sai, precum brandul britanic Primark, devin tot mai numerosi si ameninta profiturile companiei. In plus, supraaprecierea euro in fata altor monede a afectat, de asemenea, incasarile firmei.

In schimb, Inditex mizeaza pe expansiune in Asia, care sa o faca mai putin dependenta de piata din Europa. Compania a anuntat ca va deschide pana la 100 de magazine pe an in tara, in urmatorii cativa ani. In prezent, Inditex controleaza 400 de magazine in China.