Unul dintre cele mai importante evenimente de pe aceasta piata a fost inchiderea a peste 30 de cafenele Turabo.

Tudor Dragomir Niculescu, proprietarul lantului de cafenele, spunea in urma cu cateva luni ca a inchis toate locatiile neprofitabile. El explica de asemenea ca unul dintre motivele care au stat in spatele deciziei sale de a inchide cafenele a fost nivelul ridicat al chiriilor stabilit in 2007-2008. Ulterior, acesta nu a putut fi contactat pentru noi informatii. 

"Kilometrul zero" al high-life-ului, este in paragina 

Restaurantul Zerillo's din centrul Capitalei, in urma cu cativa ani un punct de intalnire pentru vedetele si oamenii din afaceri din Bucuresti, se afla acum aproape in paragina, dupa ce a tras obloanele si a raportat afaceri zero in ultimii doi ani si pierderi de peste jumatate de milion de lei. 

Restaurantul, detinut direct de italianul Lorenzo Castellano (5% din actiuni) si indirect de Giosue Castellano, care prin intermediul companiei Bambu Tei controleaza 95% din actiuni, a apartinut anterior lui Cristi Borcea, unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo. Giosue Castellano detine printre alte active si cluburile Bamboo.  Zerillo's, situat in Piata Lahovari, numarul 2, a fost deschis in urma cu mai bine de un deceniu, si in "anii de glorie", respectiv 2003-2004 obtinea afaceri de aproape 500.000 de euro. Ulterior cifra de afaceri a companiei a intrat pe un trend descendent, pentru ca in ultimii doi ani pentru care exista date, respectiv 2009 si 2010, aceasta sa fie nula.  Mai mult, compania Zerillos Group sub care opereaza restaurantul, are in continuare pierderi, circa 250.000 de lei doar anul trecut si a ajuns la doar un singur angajat, fata de aproape 40 in "vremurile bune". 

Mai multe despre acest subiect cititi pe www.zf.ro