Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca noua fabrica isi va incepe productia in luna septembrie a anului viitor, contractul urmand sa fie semnat in perioada urmatoare.

"Compania italiana Battistero, producator de cozonaci panettone, va deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investitia ridicandu-se la circa 50 de milioane de euro. Noua fabrica se va infiinta pe un teren de 28 de hectare si va crea peste 500 de locuri de munca. Contractul va fi semnat saptamanile viitoare, este in linie dreapta, iar partea italiana isi doreste ca in septembrie 2013 sa inceapa productia, astfel ca de Craciun sa avem posibilitatea sa mancam panettone de la Jucu. Fabrica va deservi intreaga zona din Europa de Est si tarile nordice", a spus Uioreanu, care a adaugat ca Battistero nu a cerut ajutor de stat.

Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero, a precizat ca a fost ales Clujul pentru aceasta investitie pentru asezarea sa geografica.

"Este mult mai usor de la Cluj sa distribuim produsele in Europa de Est si in tarile nordice. Noi vom produce la Jucu atat panettone, cat si biscuiti. Din punct de vedere strategic va fi o unitate de productie importanta. Dorim sprijinul autoritatilor locale si judetene, vrem sa fiti alaturi de noi, pentru ca piata este dificila si vom reusi daca vom face o echipa buna impreuna", a subliniat Moretti.

Potrivit acestuia, noua fabrica va avea patru linii de productie, iar cifra de afaceri anuala va fi de circa 100 de milioane de euro pana in 2015.

Noua fabrica va fi dotata cu utilaje de productie de ultima generatie, personalul urmand sa fie instruit in Italia, iar 75 la suta dintre angajati vor fi femei. Compania Battistero a fost infiintata in anul 1957 si are sediul la Parma.

Compania finlandeza Nokia a inchis fabrica de la Jucu anul trecut si a concediat aproape 2.000 de angajati.