Starbucks ofera, mai nou, pe langa cafea si Wi-Fi gratuit, acces la puncte de reincarcare a bateriei telefonului mobil.

In toamna anului trecut, 17 localuri Starbucks din Boston, SUA, au introdus mese cu panouri de incarcare Duracell. Clientii veneau, isi asezau telefoanele pe panouri, fara a fi nevoie de cabluri, si isi savurau bautura in timp ce acestea se incarcau. Luni, compania a anuntat ca va extinde reteaua in alte zece locuri din Silicon Valley, insa reprezentantii sai au dat asigurari ca acest lucru va avea loc, in curand, si in alte orase.

Panourile vor fi compatibile doar cu un anumit tip de telefoane sau cu acele telefoane care vor avea un accesoriu special, pentru a asigura legatura.

“Acesta este acel gen de evolutie digitala pe care clientii nostri il asteapta de la Starbucks si pe care o vom face posibila la scara larga”, spune Adam Brotman, director digital al companiei.

Purtatoarea de cuvant a Starbucks sustine ca folosirea panourilor e mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie, decat incarcarea clasica a electronicelor la prize clasice. Cel mai mare lant de cafenele din lume a incheiat deja un contract in acest sens cu producatorul american de baterii Duracell.