Sectretar de stat: Patru investitori importanţi au suspendat investiţiile în România, unul din domeniul aerospaţial
Credit, euro, afaceri
Patru investitori importanţi au suspendat investiţiile în România, unul dintre aceştia fiind în domeniul aerospaţial, a declarat miercuri, Răzvan Pîrjol, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
"Numai patru investitori importanţi au suspendat investiţiile în România. Unul dintre aceştia, care şi-a suspendat planul de investiţii, a fost o companie aerospaţială. Este uşor de înţeles, ca parte a turismului care a fost extrem de afectat, şi tot ce este legat de transportul aerian este în mare dificultate acum. Altfel, marile proiecte de investiţii pe care le avem în portofoliu la Invest România au rămas active şi considerăm că avem cel puţin 4.000 de locuri de muncă în stand-by pentru un volum al investiţiilor de 3 miliarde de euro", a declarat Răzvan Pîrjol, la evenimentul online organizat de EY România - "EY Attractiveness Survey Romania 'Cum putem reconstrui România prin investiţii?'".
El a menţionat că a fost demarată o serie de întâlniri video (webinarii) cu reprezentanţii locali şi s-a încercat menţinerea oamenilor "calzi" în ceea ce priveşte apetitul pentru investiţii în România sau pentru relocări în România, scrie Agerpres.
Răzvan Pîrjol a spus că au fost păstrate două scheme de ajutor de stat care au ajutat investiţiile străine. El a precizat că în timpul mandatului său de circa un an s-a menţinut interesul investitorilor străini.
Potrivit EY Attractiveness Survey Romania, primul studiu de atractivitate EY dedicat pieţei locale, aproape jumătate dintre investitorii străini prezenţi în România (46%) şi-au anulat, diminuat sau au întrerupt investiţiile în 2020, în timp ce 51% nu au operat nicio modificare în proiectele de investiţii.
Cu toate acestea, investitorii rămân optimişti, iar 41% dintre ei consideră că România va fi mai atractivă din punctul de vedere al investiţiilor străine directe (ISD) după încheierea pandemiei. În acest context, operaţiunile legate de logistică/lanţuri de aprovizionare şi de producţie reprezintă principalele atracţii pentru investiţii în rândul a 35%, respectiv 34% dintre respondenţi.
Pe acelasi subiect: