"Testam permanent piata si, normal, derulam si negocieri, insa vom decide la momentul potrivit. (...) Bineinteles, unele piete sunt sub o supraveghere speciala", a declarat Karl Sevelda jurnalistilor austrieci, la Bucuresti, transmite Mediafax.

Raiffeisen primeste "tot timpul" intrebari din partea investitorilor interesti de achizitia subsidiarei ucrainene Aval, a adaugat Sevelda, citat de Reuters. 

Publicatia americana Forbes a scris recent ca exista doi posibili cumparatori pentru preluarea Aval, care anul trecut a obtinut un profit de 33 milioane euro.

Raiffeisen a cumparat banca in 2005, pentru 1,05 miliarde de dolari. 

Investitorii se tem ca Ucraina s-ar putea confrunta cu un razboi economic cu Rusia, din cauza planurilor guvernului de la Kiev de a semna un acord de liber schimb cu UE. Erste Bank s-a retras deja din Ucraina, iar Bank Austria analizeaza vanzarea diviziei Ukrsotsbank, cumparata in 2008. 

Vanzarea Aval ar ajuta Raiffeisen sa restituie un ajutor de stat de 1,75 miliarde de euro pana in 2017, pentru care va derula probabil si o majorare de capital.

Raiffeisen intentioneaza sa-si mentina prezenta pe piete cu oportunitati de crestere, precum Polonia, Rusia si Romania, a spus Sevelda. 

Raiffeisen Bank Romania a obtinut in primul semestru un profit net de 60 milioane euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea activelor a scazut cu 1% fata de iunie 2012, la 5,59 miliarde euro.