Clasamentul a luat in calcul cel mai mare numar de turisti din 2013, Londra, Paris, Singapore si New York completand Top 5.

O tendinta demna de remarcat in raportul din acest an este dominatia regiunii Asia-Pacific. Din totalul de 132 de orase analizate, 32 sunt din Asia. Bangkok este urmat de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, iar 5 orase din Top 10 2013 se afla in regiunea Greater China.

Odata cu cresterea influentei regiunii Asia-Pacific, clasamentul din acest an reflecta reasezarea prin care trece economia globala, in buna parte datorita ascensiunii pietelor emergente. Aceasta migratie este sustinuta si de platile electronice, care permit mai multor oameni din diferite locuri sa participe la economia globala, intr-o masura semnificativ mai mare decat pana acum”, a declarat Ann Cairns, Presedinte International Markets, MasterCard Worldwide.

Topul MasterCard Index of Global Destination Cities clasifica orasele din punct de vedere al numarului total de vizitatori straini si al cheltuielilor efectuate de acesti vizitatori in respectivele orase, oferind turistilor si celor aflati in trecere prin respectivele orase prognoze de crestere pentru 2013.