In primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 84,4 milioane lei, iar activele totale cumulau la finalul anului trecut 32,065 miliarde lei.

BT a consemnat in primul trimestru din acest an cheltuieli nete cu provizioanele pentru active si angajamente de creditare de 102,1 milioane lei (22,6 milioane euro), cu 30% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, de 78,5 milioane lei, banca aplicand si in cursul trimestrului trecut aceeasi politica de provizionare prudenta, adoptata inca de la inceputul crizei financiare.

Astfel, soldul total al provizioanelor a ajuns la 2,607 miliarde lei, la finalul lunii martie, fata de 2,493 miliarde lei, la sfarsitul anului trecut, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de Banca Transilvania.

Soldul creditelor a crescut cu 2,5%, la 19,641 miliarde lei, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti a avansat cu 3,4% fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut, ajungand la 26,674 miliarde lei. Astfel, raportul credite - depozite a ajuns la 73,63%.

In primul trimestru banca a acordat, atat companiilor, cat si persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, in valoare totala de 2,315 miliarde lei.

"Obiectivul major al bancii pentru 2014 este cresterea veniturilor si eficientizarea proceselor. Cifrele arata cresteri semnificative ale volumelor tranzactiilor prin BT si ale veniturilor operationale, care cresc mai repede decat activele bancii. Clientii nostri folosesc din ce in ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principala. Pe partea de creditare focusul nostru este cresterea responsabila, unde segmentul persoane fizice si firme mici, adica retailul, ramane tinta principala", a declarat, in comunicat, directorul general al Bancii Transilvania, Ömer Tetik.