Actionarii au aprobat un nou mandat in CA pentru Horia Ciorcila, ales ulterior presedinte CA, Roberto Marco Marzanati - vicepresedinte, Radu Palagheanu - membru, Costel Ceocea - membru si Vasile Puscas - membru si au numit doi noi membri - Thomas Grasse (Bankakademie Frankfurt - Business School of Finance and Management – Bachelor in Banking) si Ivo Gueroguiev (master of science in International Business - University of National and World Economy, MBA - University of Alberta).

A mai candidat pentru o pozitie de membru si Carmen Retegan, care a facut parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) din 2010 pana in prezent.

La AGA de marti, actionarii bancii au aprobat majorarea capitalului social cu 352,7 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul inregistrat pentru 2013, precum si un nou program de rascumparare de actiuni, vizand 0,77% din titluri.

Banca a inregistrat anul trecut un profit net de 374,9 milioane de lei. Capitalul social al bancii va creste de la 2,206 miliarde lei la 2,55 miliarde lei.

Banca a incheiat anul trecut cu active de 32,066 miliarde lei, in crestere cu 8%, si un profit brut de 443,1 milioane lei, cu 30% peste castigul din anul 2012. Banca Transilvania si-a propus sa se mentina pe pozitia a treia in sistemul bancar, dupa BCR si BRD. La finele anului trecut, banca avea o cota de piata de aproape 9%.