In urma cu un an, Chevron a obtinut un profit net de 7,21 miliarde de dolari, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Productia de petrol si gaze naturale a Chevron a scazut cu 1,6%, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, noile exploatari din Angola, Golful Mexic si Pennsylvania nereusind sa compenseze declinul productiei la exploatarile mai vechi, potrivit companiei americane. 

Pretul obtinut de Chevron pentru petrolul vandut in strainatate a scazut cu 5% in trimestrul al doilea, in timp ce profitul operatiunilor de rafinare a coborat cu 59%, la 766 milioane de dolari.  Vanzarile au scazut cu 8,4%, la 57,4 miliarde de dolari. 

Presedintele si directorul executiv al Chevron, John S. Watson, s-a angajat in luna martie sa creasca productia de petrol si gaze a grupului cu o cincime, la 3,3 milioane de barili de echivalent petrol pe zi, pana la sfarsitul lui 2017, prin intermediul unor mega-proiecte precum dezvoltarea unei exploatari majore de gaze in Australia. 

Si profitul net al Exxon Mobil, cea mai mare companie tranzactionata public din sectorul energiei, a scazut cu 57% in trimestrul al doilea, la 6,86 miliarde de dolari, primul declin inregistrat in ultimii patru ani, din cauza evolutiei negative a cotatiei petrolului.