Banca a raportat un profit pe actiune de 29 de centi, in timp ce analistii consultati de Bloomberg anticipau 27 de centi.
Rezultatul bancii s-a imbunatatit substantial dupa ce a reusit sa rezolve dispute legate de operatiunile de creditare ipotecara ale companiei Countrywide Financial, preluata in 2008.

"Arata mult mai bine decat in urma cu un an. Piata are acum incredere in mesajul lor, ca pot administra costurile ramase in privinta operatiunilor ipotecare", a declarat Marty Mosby, analist la Guggenheim Securities.

Veniturile din trimestrul al patrulea au avansat cu 14%, la 22,3 miliarde de dolari, iar cheltuielile legate de litigii s-au situat la 2,3 miliarde de dolari. Banca a beneficiat si de scaderea provizioanelor cu 1,9 miliarde de dolari fata de perioada similara a anului trecut, datorata declinului pierderilor din portofoliul de credite.

Bank of America a cheltuit in ultimii ani peste 50 de miliarde de dolari in dispute legate de operatiunile de credite ipotecare si se confrunta in continuare cu cereri pentru recunoasterea si compensarea prejudiciilor cauzate investitorilor si consumatorilor prin unele activitati anterioare crizei.

JPMorgan, cea mai mare banca din SUA, a anuntat o scadere cu 7% a profitului in trimestrul al patrulea, la 5,28 miliarde de dolari, din cauza costurilor litigioase, in timp ce castigul Wells Fargo, cea mai mare banca activa pe piata ipotecara, a crescut cu 10%, la 5,61 miliarde de dolari, un nou record.