A doua mare banca din SUA in functie de active a obtinut un profit pe actiune de 20 de centi, apropiat de nivelul de 21 de centi anticipat de analisti.

Pana la sfarsitul anului viitor, Bank of America va reduce costurile operationale anuale cu 8 miliarde de dolari. In 2015, costurile legate de imprumuturile nerentabile vor fi reduse cu 10 miliarde de dolari.

"Au reusit sa convinga piata ca reducerile de costuri vor avea loc. Rezultatele sunt curate, desi multi analisti se asteapta ca unele cheltuieli sa continue", a declarat Jonathan Finger, a carui companie de investitii detine 900.000 de actiuni Bank of America.

Cheltuielile totale ale bancii au scazut in trimestrul al treilea cu 6,6%, la 16,4 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 5,4%, la 21,5 miliarde de dolari.

"Am vazut o crestere a creditarii, imbunatatirea calitatii imprumuturilor si depozite record", a declarat directorul general Brian Moynihan.

Divizia de trading a Bank of America a inregistrat un declin de 39% al profitului, la 531 milioane de dolari, excluzand ajustarile legate de credite si modificarile de dobanzi. Veniturile diviziei au scazut cu 5%, la 3,7 miliarde de dolari.

Performantele lui Moynihan la conducerea bancii au fost laudate miercuri de miliardarul Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway, care s-a referit la scaderea creditelor neperformante. Buffett a investit 5 miliarde de dolari in Bank of America, in 2011.

Bank of America a desfiintat peste 9.200 de locuri de munca in trimestrul al treilea, respectiv 3,6% din forta de munca, care a ajuns astfel la 247.943 de angajati, potrivit datelor raportate miercuri de institutia financiara.

JPMorgan, cea mai mare banca americana in functie de active, a inregistrat pierderi de 380 de milioane de dolari in trimestrul al treilea, dupa ce a alocat 7,2 miliarde de dolari petru acoperirea costurilor litigiilor si investigatiilor autoritatiilor de reglementare.

Wells Fargo, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, a obtinut in trimestrul al treilea un profit in crestere cu 13%, la 5,58 miliarde de dolari, banca deblocand rezerve destinate acoperirii pierderilor din operatiuni de creditare.
Profitul Citigroup a urcat in aceeasi perioada de la 468 milioane de dolari la 3,23 miliarde de dolari, dar a fost sub asteptarile analistilor.