Producătorul de pantofi Clujana, brand românesc cu o tradiție de peste 100 de ani, a intrat în insolvență
Clujana, fabrica de încăltăminte cu o istorie de peste 100 de ani în spate, și-a cerut insolvența, din cauza datoriilor.
Casa de Insolvenţă Transilvania - CITR a fost desemnată de Tribunalul Specializat Cluj drept administrator judiciar al producătorului de încălţăminte S.C. CLUJANA SA., au anunţat reprezentanţi ai CITR.
Procedura a fost deschisă ca urmare a cererii companiei, cu intenţia reorganizării activităţii şi pentru identificarea de soluţii pentru plata datoriilor sale.
CITR a fost numită administrator judiciar la cererea creditorilor, iar compania Clujana îşi va continua activitatea curentă sub supravegherea CITR.
“Importanţa acestui brand românesc cu o tradiţie de peste 100 de ani ne responsabilizează. Istoria brandului, experienţa de peste 12 ani a CITR în proiecte proiecte complexe, precum şi intenţia exprimată deja de conducerea companiei Clujana de a se reorganiza sunt elemente care dau încredere în şansele de depăşire a acestui moment. În perioada următoare echipa noastră va analiza cauzele pentru care compania a ajuns în stare de insolvenţă precum şi toate creanţele ce vor fi solicitate de creditori, tabelul preliminar urmând a fi comunicat în data de 26 martie 2018”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR, parte a CITR Group, potrivit Agerpres.
CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 200 de milioane de euro în ultimii trei ani. Cu o experienţă de peste 16 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoşirii companiilor în dificultate şi a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.
Clujana a fost înființată în 1911, la Cluj-Napoca, de familia Renner. După primul război mondial a devenit cea mai mare fabrică de încălțăminte din România. Naționalizată în perioada comunistă, a fost denumită "Fabrica de Pielărie și încălțăminte Cluj" și "Clujana SA", după '89. În anii ’80, ajunsese cea mai mare fabrică de profil din Europa de Est și avea 11.000 de angajați.
După Revoluție, începe declinul. Din cauza managementului defectuos, fabrica a fost închisă în 1999 și redeschisă în 2004 cu doar 35 de angajați. În prezent are în jur de 400 de angajați, iar acționarul majoritar este Consiliul Județean Cluj.
Mai multe despre:
#Clujana#insolventa
Pe acelasi subiect: