"Insolventa este o solutie financiara, de reorganizare, care nu schimba cu nimic raporturile de munca din interiorul fabricii, decat cele dintre datornici si creditori. Intrarea in insolventa este o masura care se face voit si care va fi propusa de Consiliul de Administratie al societatii", a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, care a spus ca datoriile sunt "istorice".

Presedintele Consiliului de Administratie al SC Clujana, Daniel Mihis, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ca  societatea nu poate achita datoria din productia realizata. 

"Consiliul de Administratie recomanda determinarea situatiei de insolventa daca nu este alta solutie pentru a reusi sa trecem peste datoria de 1,4 milioane de euro care, din pacate, planeaza asupra noastra. Acum patru ani, fabrica nu a avut datorii fata de terti si nici fata de bugetul consolidat, dar s-a ajuns de atunci la aceasta datorie catre bugetul consolidat, din care 40 la suta sunt reprezentate de comisioane si penalizari. Tinand cont de faptul ca este o suma considerabila, noi nu avem cum, din productia noastra, sa o platim. In cazul in care se va decide insolventa, in maxim trei luni se va lua o decizie in acest sens, datoria acumulata se va bloca, societatea se va reorganiza, iar un administrator judiciar va prelua totul. Locurile de munca nu se pierd, iar activitatea va continua", a spus Mihis. 

El a afirmat ca SC Clujana poarta discutii cu mai multi investori straini pentru a executa, in continuare, comenzi in lohn.  Consiliul Judetean Cluj detine peste 93% din actiunile SC Clujana SA, restul apartinand unei asociatii a angajatilor si SIF Oltenia.  SC Clujana SA are peste 360 de angajati.