"Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 40 milioane euro, iar pentru acest an vrem 55 milioane euro. Este primul an in care vom avea profit net. Piata este stabila, nu avem crestere de consum, dar consumatorii vor altceva, vor calitate", a declarat directorul general al companiei, Ilias Pliatsikas, citat de Mediafax.

Fabrica Olympus de la Halchiu, judetul Brasov, produce lapte, branza telemea si iaurturi, distribuite in toate lanturile de hipermarketuri din Romania, dar si in mari retele de retail din Europa, peste 80% din productie mergand la export, potrivit companiei. Fabrica produce in prezent la 40% din capacitate, grad care va urca la 80% in trei ani. Unitatea are 180 de angajati.

Compania s-a lansat, marti, pe segmentul de iaurturi bio, pentru care estimeaza vanzari de 5 tone pe saptamana si o crestere anuala de 10%. "Iaurtul bio va fi cu 10-15% mai ieftin decat produsele de import si cu 30-40% mai scumpe decat cele conventionale. Produsul va fi comercializat doar pe piata interna", a spus Pliatsikas.

Pentru a produce iaurt bio, Olympus a investit in certificarea a 18 ferme din Brasov, Covasna, Harghita si Mures. "Ii ajutam financiar pe producatori sa produca bio. Produc exclusiv pentru noi. Costurile sunt foarte mari si procesul dureaza de la 6 luni la 2 ani", mai spune Pliatsikas.

Grupul Olympus, prezent in Romania din 1999, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 34 de state. Olympus detine cinci fabrici, in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.