Societatile Info-Dip Insolvency SPRL si RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucuresti, numite administratori judiciari ai Prodlacta, au solicitat azi suspendarea de la tranzactionarea la Bursa a actiunilor firmei din cauza intrarii acesteia in insolventa.

Prodlacta Brasov a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 16,6 milioane de lei, de 2,3 ori mai mica decat in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, pierderile au urcat cu 24%, la 3,6 milioane de lei. In primele noua luni, veniturile Prodlacta au scazut de peste doua ori, la 16,5 milioane de lei, dar cheltuielile totale s-au micsorat cu 56%, pana la 20 de milioane de lei.

Anul trecut afacerile firmei au scazut cu 17%, la 48,5 milioane lei (11,5 milioane euro), evolutia negativa fiind explicata de reprezentantii Prodlacta prin diminuarea vanzarilor pe fondul reducerii preturilor sub presiunea concurentei.

Potrivit celor mai recente raportari, Asociatia Salariatilor controleaza 41,75% din actiunile Prodlacta, AVAS are 18,14% din titluri, iar Olympus Dairy Industry detine 23,45% din capitalul firmei din Brasov.

Olympus Dairy Industry a cerut la jumatatea lunii aprilie recunoasterea sa in AGA drept actionar strategic care are resursele economice necesare pentru a ajuta Prodlacta sa treaca de perioada de recesiune economica si sa-si meniina poziiia pe piaia.

Citeste si:

Antreprenorii precum Steve Jobs nu creeaza mii de locuri de munca. Ei construiesc "curse de soareci"

The Telegraph: "O mare banca ar putea da faliment in saptamanile urmatoare"