Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in cea mai mare masura majorarii veniturilor din vanzarea gazelor din productia interna.

"Desi cantitatile de gaze livrate din productia interna au inregistrat o usoara crestere in perioada incheiata la 31 martie 2014, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cresterea veniturilor din vanzarea de gaze din productia interna se datoreaza in cea mai mare parte majorarii preturilor de vanzare a gazelor conform calendarului de liberalizare a preturilor la gaze asumat de Guvernul Romaniei", potrivit unui raport al Romgaz transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Compania a obtinut in intervalul ianuarie-martie un profit net de 608,3 milioane lei (135,2 milioane euro), aproape dublu comparativ cu castigul de 332,7 milioane lei din primele trei luni din 2013.

Cheltuielile cu salariile angajatilor Romgaz au crescut in primele trei luni cu 23,3%, de la 65,1 milioane lei la 80,3 milioane lei (17,8 milioane euro).

Productia de gaze a companiei a scazut in intervalul analizat cu 1%, la 1,46 miliarde metri cubi, de la 1,47 miliarde metri cubi in primul trimstru din 2013.

Compania Romgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din capita