Piesa de rezistenta a expozitiei va fi un ceas acoperit complet cu aproape 1.300 de diamante, evaluat la 5 milioane de dolari, fabricat de firma elvetiana Hublot, a grupului LVMH, informeaza AFP.

"Acest ceas este cel mai valoros fabricat vreodata de Hublot si partenerul sau Atelier Bunter din Geneva", a indicat compania. Ceasul va fi protejat de masuri seriose de securitate si va putea fi vazut numai de vizitatori atent selectionati.

Politia elvetiana a anuntat in februarie ca a identificat o persoana responsabila de furtul unor diamante in valoare de 8 milioane de dolari, in timpul expozitiei de anul trecut. Diamantele nu au fost recuperate, iar hotii nu au fost prinsi, anchetatorii suspectand ca ar proveni din Europa de Est. Seful bandei, un croat de 54 de ani, a fost dat in urmarire internationala.

Peste 1.800 de expozanti isi vor prezenta creatiile la Basel

La evenimentul din acest an vor participa 1.815 de expozanti, din 41 de tari, care isi vor prezenta ultimele creatii.
La Basel vor fi prezente, intre 8-15 martie, cele mai mari nume in domeniul ceasornicariei si bijuteriilor, intre care Rolex, Dior si Chopard, fiind asteptati aproape 100.000 de vizitatori.

Industria ceasurilor, dominata de fabricantii elvetieni, a fost in mare parte ferita de efectele crizei financiare din zona euro care a afectat alte sectoare, principalul motiv fiind cererea mare din Asia.