În noua unitate vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum şi produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investiţiei se ridică la 5,4 milioane euro.

Investim în proiecte pe termen lung, în calitate şi în echipa noastră. Noua fabrică Policolor vine ca un pas firesc în această linie: va crea un spaţiu mai generos pentru dezvoltare şi inovaţie prin crearea unor noi laboratoare de cercetare şi ne va ajuta la diversificarea portofoliului de produse şi branduri. Ne dorim ca atât în zona de producţie, cât şi în cea de distribuţie să avem la dispoziţie cele mai bune şi cele mai rapide soluţii”, a declarat David Jordan, director general Policolor – Orgachim.

Noua fabrică Policolor va fi localizată în vestul Bucureştiului, pe bulevardul Timişoara. Construcţia este estimată a fi încheiată în aprilie 2019, moment din care producţia va putea începe. Între facilităţile noului amplasament este proiectat şi un depozit nou, modern echipat, desfăşurat pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Din grupul Policolor mai fac parte producătorul de răşini Orgachim Resins şi producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România şi în peste 1.000 de service-uri auto din ţară. La nivel naţional, Policolor are zece magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Europei de Sud-Est.