”Anul acesta are o semnificatie deosebita pentru Policolor Arhitectural, divizia de vopsele decorative si tencuieli: Spor, prima vopsea lavabila produsa in Romania, a implinit 15 ani de la intrarea pe piata. In acest context, am decis ca, in mod special in 2014, sa ne implicam in minim 15 proiecte comunitare. Proiectele alese sunt din domenii diferite, de la sanatate si educatie la cultura si sport si, foarte important, sunt proiecte in care membrii comunitatilor se implica direct si activ, nu sunt doar beneficiari”, a declarat Florin Stoleriu, business unit manager Policolor Arhitectural.

Dupa succesul pe care l-a avut in 2013 cu proiectul pilot „Culori si Zambete”, Politia Locala Arad a decis sa continue si anul acesta programul de reabilitare/infrumusetare a platformelor gospodaresti din oras.

”In prima faza a proiectului, copiii din mai multe clase ale Colegiului National Vasile Goldis, sub indrumarea prof. Vasile Chintoan, au pictat peretii exteriori ai unui numar de 10 platforme gospodaresti, aflate in administrarea primariei.Pentru ca actiunea a avut un efect extraordinar asupra locuitorilor care au inceput sa ne intrebe cum pot da o mana de ajutor, am decis sa continuam si sa extindem programul. La inceputul primaverii, am primit un telefon de la Policolor prin care am fost intrebati daca avem nevoie de ajutor. Suportul lor a fost cu atat mai important cu cat in prima faza a proiectului am folosit vopseluri tempera”, a povestit Nicoleta Belean, de la Politia Locala Arad, coordonatorul proiectului.

”Decizia de a ne implica in campania din Arad, atat in proiectul Politiei Locale cat si in cel de redecorare a peretilor exteriori ai Colegiului National Vasile Goldis, a fost luata pe loc. Cand am citit in presa locala ca o mana de adulti si copii au reusit sa mobilizeze intreaga comunitate locala, am considerat ca avem nu numai motive, ci chiar datoria de a ne implica in acest proiect. Suntem cei mai vechi producatori de vopsea din Romania si toate activitatile noastre au un numitor comun - oamenii. Ne bucuram ca ajutorul nostru si al altora ca noi actioneaza ca un liant in comunitatea aradeana”, a declarat Alexandra Rusu, director de marketing Policolor Arhitectural.

Reamenajarea Casei Memoriale I.D. Sirbu din Petrila, la initiativa Fundatiei Culturale Conditia Romana si a cunoscutului caricaturist Ion Barbu, este un alt proiect care a primit sustinerea imediata a Policolor. Compania a pus la dispozitia artistului materialele necesare pentru renovarea integrala a Casei Memoriale I.D. Sarbu, al carei concept creativ a avut ca sursa de inspiratie textele umoristice ale scriitorului din Petrila.

Lista proiectelor care au fost deja finalizate include: reabilitare/reamenajare sectie de Pediatrie Spitalul Judetean Bacau, refugiul montan Padina, renovarea Scolii Generale din comuna Holdea, renovarea atelierului B4 din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, pregatire practica a studentilor Facultatii de Constructii Bucuresti prin intermediul programului ”O zi in lumea culorilor”, renovarea mai multor gradinite, centre de zi pentru copii, sali de sport, stadion etc.