Cu o capacitate de productie anuala de 20.000 de tone, fabrica de rasini va furniza materie prima pentru producatori de lacuri si vopsele, dar si pentru companii din alte domenii precum constructia de masini si componente auto, mobila, echipamente pentru energie eoliana, din intreaga Europa. 

"Dupa incendiul din 2012 (...) efortul de repornire a fabricii nu s-a axat doar pe procesul de reconstructie, ci si pe investitiile in cele mai performante tehnologii cu care este acum echipata", a declarat Ion Florescu, presedintele Consiliului de Administratie Policolor-Orgachim. 

"Reluarea productiei va sustine o crestere accelerata a afacerilor Policolor-Orgachim si va ajuta la indeplinirea obiectivelor de business pe termen mediu si lung ale grupului", a declarat Marius Vacaroiu, directorul executiv al grupului. 

Programul de modernizare s-a derulat pe o perioada de aproximativ 15 luni. 

Orgachim Resins livreaza rasini catre companii din Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria, Austria, Franta, Benelux, Italia si Cehia.  Infiintata in 1901, fabrica de rasini a sistat productia la inceputul anului 2012, din cauza unui incendiu. 

Grupul Policolor a incheiat anul trecut cu vanzari de aproape 60 milioane euro in Romania si Bulgaria, piete cu ponderi similare in rulajul total, iar pentru 2014 se asteapta la un avans de o cifra la nivel local si un plus de 10-20 milioane euro pe piata vecina, dupa redeschiderea fabricii din Bulgaria.  Compania este prezenta pe piata din Bulgaria din 1998, dupa achizitia unui pachet de 51% din actiunile firmei de profil Orgachim. 

Policolor este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala de lacuri si vopsele, are 900 de angajati in Romania si Bulgaria si este detinut de fondul de investitii RC2.