In primul semestru al anului trecut, grupul francez a raportat o pierdere operationala de 51 milioane euro. Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica o pierdere de 295,8 milioane euro pentru primele sase luni din acest an.

Veniturile PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producator auto francez si al doilea din Europa, au coborat cu 3,8% in perioada analizata, la 27,7 miliarde euro. "Vedem primele semne de revenire pentru grup. Trebuie sa continuam eforturile de consolidare a redresarii industriale si comerciale", a declarat intr-un comunicat directorul general al companiei, Philippe Varin.

Divizia de productie auto a Peugeot a consumat anul trecut 3 miliarde euro din rezervele de lichiditati ale grupului. Piata auto europeana se afla in cel de-al saselea an consecutiv de declin, vanzarile fiind estimate sa coboare la minimul ultimilor 20 de ani.

Peugeot a decis sa inchida o fabrica din Franta, concediind 17% din angajatii din tara, si discuta cu bancile diverse variante de actiune pentru consolidarea situatiei financiare, inclusiv o majorare de capital sau vanzarea unor active. Compania se bazeaza si pe modele noi pentru a atrage mai multi clienti si a precizat, in raportul financiar pentru primul semestru, ca masinile lansate recent au depasit tintele de vanzari.

Actiunile Peugeot au crescut cu 65% in acest an, valoarea de piata a companiei fiind de 3,19 miliarde euro.