"O Posta in al doilea an de profit nu este de ajuns. Posta, in al doilea an al mandatului meu, ramane dedicata agendei diversificarii portofoliului. Exista un broker Posta Romana si va pot spune ca am depus la Banca Nationala a Romaniei proiectul Posta Romana servicii financiare. Alte proiecte sunt in stadii avansate de finalizare. Schimbarea ramane singura certitudine in sectorul postal romanesc pentru a ajunge la nivel european. Veti vedea curand proiecte de servicii financiare, polite de asigurare. Se urmareste pe tot sectorul postal virtualizarea sistemului", a spus Petrescu.  

Seful Postei Romane a adaugat, totodata, ca institutia pe care o conduce are foarte mult de recuperat pe segmentul de e-commerce, ponderea in totalitatea serviciilor oferite fiind de 6%.

"Romania are doar 6% pondere in PIB a sectorului IT&C, fata de Polonia cu 10% din PIB sau Irlanda, UK, cu 14%. Avem proiecte, avem viteze, dar mai avem multe de facut. Lipseste o componenta economica. Posta Romana are foarte mult de recuperat pe ceea ce numim posta rapida, adica e-commerce. Ponderea este de 6%, deosebit de mica, fata de 16-18% cat gasim in alte tari mai avansate. Aceasta dezvoltare se poate face organic, prin parteneriate, cum este parteneriatul cu cei de la e-Mag, produsul PostCollect. Foarte multi dintre utilizatori prefera sa-si ridice coletele din puncte fixe", a subliniat Alexandru Petrescu.